شاید در زمان خرید برنج، نام برنج طارم هاشمی را شنیده باشید. این برنج جز برنج های مرغوب و خوش پخت ایرانی است. با دقت به اسم طارم هاشمی می توان دریافت که این برنج ترکیبی از دو مدل برنج طارم و هاشمی است. در زمان کاشت کشاورزان بذر برنج طارم و هاشمی را با یکدیگر ترکیب کرده و کشت می نمایند.
در ادامه قصد داریم اطلاعات مفیدی درمورد برنج طارم هاشمی بیان کنیم.
برنج طارم هاشمی در استان های حاصلخیز شمال کشور چون: گیلان و مازندران کشت می شود. این برنج رقمی اصلاح شده توسط مهندسان است و ترکیبی از دو نوع برنج بوده.
این برنج بدلیل اصلاحی بودنش نسبت به شرایط نامساعد محیطی مثل کمبود آب، تغییرات هوایی و… مقاوم است.
برنج طارم هاشمی دارای عطر بسیار قوی است، پس از پخت بخوبی قد می کشد و اصلا بهم نمی چسبند. بافت نرم و عالی این برنج باعث شده تا بتوانیم به دو روش کته و آبکش آن را اماده کنیم. همین ویژگی های بالا سبب شده تا در زمان خرید برنج، برنج طارم هاشمی را برگزینیم.
یکی از راه های تشخیصی برنج، بررسی صفات ظاهری آن است. بطور کلی برنج های ایرانی دارای ویژگی های طاهری منحصربفردی هستند که از برنج های خارجی متمایز می شوند. دانه برنج های طارم هاشمی حالت قلمی و بلند دارند. رنگ این دانه ها، سفید تا کرم متمایل به کرم است. در زمان خرید برنج این صفات را مدنظر بگیرید تا برنج را بدرستی تشخیص دهید.
برنج طارم هاشمی مانند بقیه برنج های ایرانی شامل مدل های نیم دانه و سرلاشه می شود. این مدل برنج ها دارای دانه ای کامل نیستند و شکل آن ها حالت ناکاملی دارد.
طعم، بو و کیفیت برنج های نیم دانه با برنج طارم هاشمی هیچ فرقی ندارد. معمولا از نوع نیم دانه بدلیل ظاهر ناقص در مصارف خانگی استفاده می شود و از برنج کامل هاشمی در مجالس و مهمانی ها. به افرادی که مشکل گوارشی دارند توصیه می شود که از برنج نیم دانه هاشمی مصرف کنند.
با توجه به توضیحات بالا متوجه شدیم که برنج طارم هاشمی جز باکیفیت ترین برنج های ایرانی است؛ از این رو قیمت آن بالا است. دلیل قیمت بالای آن نسبت به سایر برنج های خارجی یا ایرانی را می توان بدلیل کیفیت، بو، طعم و ارزش غذایی بالای آن دانست. در مقابل این همه ویژگی مفید پرداخت قیمت نسبتا گرانتری کاملا قابل توجیه بوده. پس در زمان خرید برنج بدانید که قیمت بیشتری که پرداخت می کنید تضمین کننده سلامت و مرغوبیت برنج شماست.
نگهداری از برنج های ایرانی از جمله طارم هاشمی کمی سخت است، زیرا برنج ایرانی مواد نگهدارنده ندارد و ممکن است دچار حمله حشره و آفات شود. مناسب ترین مکان برای نگهداری از برنج طارم هاشمی، محیط بدون رطوبت و تاریک است. محیط نم دار شرایط را برای رشد شپش و سایر افات فراهم می سازد. سعی کنید کیسه برنج را در یک محیط خشک و تاریک نگهدارید و جریان گردش هوا را فراهم سازید.